Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@08:20:01 GMT

رحلت پیامبر(ص) مصبیت بزرگی برای جهان اسلام بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۶۸۲۷

رحلت پیامبر(ص) مصبیت بزرگی برای جهان اسلام بود

ایسنا/آذربایجان شرقی استاد حوزه و دانشگاه گفت: رحلت پیامبر(ص) مصبیت بزرگی برای جهان اسلام بود و همه مسلمانان بعد از این مصیبت عزادار شدند.

حجت‌الاسلام جلیل جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت و فلسفه روز ۲۸ صفر و رحلت پیامبر(ص) اظهار کرد: از جمله مصائبی که مصیبت بزرگی برای مسلمانان بود، رحلت پیامبر خدا(ص) بود که بعد از رحلتشان بر اساس روایاتی که ما داریم،حضرت علی(ع) می‌فرمایند که «مصیبت رحلت پیامبر (ص) به اندازه ای بزرگ بود که هیچ مصیبتی قبل از آن به این اندازه بزرگ نبود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مصیبت پیامبر(ص) جنبه‌ی عمومی داشت، ادامه داد: یکی از فرمایشات علی(ع) در نهج البلاغه این بود که مصیبت پیامبر(ص) مصیبت عمومی بود و همه را عزادار کرد به جهت این‌که رحمتا للعالمین بود و همان‌طور که در آیه قرآنی می‌خوانیم که «وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا کَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِیرًا وَنَذِیرًا وَلَٰکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ»، این مصیبت به آن اندازه بزرگ بود که حتی ملائکةالله را عزادار کرد و حضرت علی (ع) نقل می‌کنند که وقتی پیامبر را غسل می‌دادند، ملائکه ایشان را کمک می‌کردند و در دل آه و ناله کرده و ضجه می‌زدند. لذا مصیبت از دست دادن وجودی که رحمت للعالمین بود ، بسیار بالا بود. 

وی با اشاره به آیه ۱۶۴ سوره آل عمران در خصوص وظایف پیامبر(ص) گفت: خداوند در این آیه می‌فرمایند«لَقَدْ مَنَّ ٱللَّهُ عَلَی ٱلْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُواْ عَلَیْهِمْ ءَایَٰتِهِۦ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ ٱلْکِتَٰبَ وَٱلْحِکْمَةَ وَإِن کَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَٰلٍۢ مُّبِینٍ» لذا حضرت پیامبر وظایفی را از طرف خداوند برعهده داشتند و نکته‌ حائز اهمیت در این آیه عبارت است از اینکه پیامبر خدا شأن و جایگاهی را در میان امت داشتند که انسان‌ها را در مسیر هدایت قرار دهند و این عنایت الهی بود که در کنار رسول ظاهر،رسول باطن که عقل انسان است، پیغمبری را برای هدایت بشر ارسال کرده است. 

امام‌جمعه سردرود خاطرنشان کرد: موضوع تزکیه نفس نیز بحث بسیار مهمی است و فلسفه تقدم این موضوع نسبت به تعلیم، به خاطر این است که فلسفه وجودی انبیای الهی برای هدایت و تزکیه انسان‌ها است و این یکی از نکته‌هایی است که متأسفانه ما از آن غافل شدیم و سیستم آموزش‌وپرورش ما نیز برمبنای این عنوان طراحی نشده است به‌طوری‌که ما در فلسفه بعثت انبیای الهی ابتدا تزکیه را می‌بینیم بعد تعلیم را اما در سیستم آموزش‌وپرورش اول آموزش و سپس پرورش است .

وی با تاکید بر اینکه بحث تربیت یکی از مسائل بسیار مهمی  در موضوع انسان سازی است، عنوان کرد: همه می‌دانیم که بحث انسانیت یک موضوع خدادادی نیست و حیثیت اکتسابی دارد یعنی انسان‌ها باید انسانیت را کسب کنند و آنچه که خداوند به انسان‌ها می‌دهد شأنیت و استعداد انسان شدن است لذا خداوند تنها قوه انسانیت را می دهد نه خود انسانیت را و این انسان‌ها هستند که باید این قوه را به فعلیت رسانده و انسان شوند و لذا تمامی کارهایی که پیامبر(ص) در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... انجام داده بودند، برای ما الگو است و به همین جهت است که ما در آیه ۲۱ سوره احزاب می‌خوانیم «لقد کان فی رسول الله اسوه حسنه».

وی در رابطه با بحث جانشینی پیامبر(ص) نیز افزود: از جمله کارهایی که پیامبر(ص) می بایست انجام می‌دادند، می‌توان به هدایت، حکومت‌داری و اقامه قسط و عدل، جایگاه تحویل و انتقال وحی به مردم و... اشاره کرد و طبیعی است که بعضی از این امورات بعد از رحلت پیامبر(ص) تعطیل‌بردار باشد مثلاً بحث نزول وحی توسط جبرئیل به پیامبر (ص)، موضوعی بود که قطع شد و بعد از رحلت ایشان ، امر وحی انجام نشد. اما قطعا بحث اقامه قسط و عدل و حکومت داری تعطیل‌بردار نیست و این موضوع باید تکلیفش مشخص می‌شد .

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پیامبر (ص) ۲۳ سال برای امر حکومت داری و اقامه قسط و عدل زحمت کشید و یک دین را در جامعه تبیین و نهادینه کرد، گفت: تکلیف این موضوع باید مشخص می‌شد و در این خصوص دو تفکر و عقیده وجود دارد که یکی مربوط به برادران اهل سنت و دیگری مربوط به تفکر شیعه است به طوری که برادران اهل سنت می‌گویند این موضوع از طرف پیامبر به خود امت واگذار شده است ولی ما در هیچ سند و هیچ جایی از پیامبر(ص) فرموده ای نداریم که مثلاً به مردم بگویند که موضوع حکومت‌داری و اقامه قسط و عدل را بر اساس رویه‌های قبلی بین خودتان انجام دهید چون که موضوع حکومت‌داری یک چیز جزئی نیست و بحث دین و دیانت وابسته به این موضوع است.

وی ادامه داد: حتی در معتبرترین کتب اهل سنت نیز این موضوع نقل نشده است که پیامبر (ص) به مردم بگویند که وظیفه شما برعهده خودتان است اما تفکر شیعه معتقد است واقعه‌ای به نام غدیر اتفاق افتاده است و پیامبر (ص) در آخرین حج خودشان در زمان برگشتن از مکه در محلی همه حج رفتگان را جمع می‌کنند و دلیل ما در رابطه با این موضوع نقل های خود اهل سنت است حتی مرحوم علامه امینی (ره) در کتاب الغدیر موضوع غدیر را با مضامین مشترکش از 110 نفر صحابه و ۸۰ نفر تابعین صحابه نقل کرده و اصرار داشته که از منابع اهل سنت نقل کند. 

وی بیان کرد: وقتی که بحث حکومت‌داری از مسیر و ریل خودش خارج شد طبیعتاً مصیبت های دیگری هم به وجود خواهد آمد و وقتی که به دنبال جایگزین‌های دیگر می رویم، می‌بینیم همان مدل جاهلیت گذشته است که پیامبر خدا(ص) همواره با این مدل حکومت داری مبارزه می‌کردند. بنابراین می‌بینیم که با فاصله گرفتن از بحث معرفی حضرت علی(ع) به عنوان جانشین پیامبر(ص)، جامعه اسلامی دچار مصائب زیادی شده است.

حجت الاسلام جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با اهمیت صلح امام حسن(ع) نیز اظهار کرد: این موضوع بستگی به نگاه ما به اهل‌بیت(ع) دارد بطوریکه رهبر معظم انقلاب در کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» مطالبی را در خصوص اهل‌بیت معصومین جمع کرده‌اند یعنی ما ائمه معصومین را انسان‌هایی می‌دانیم در قالب دوازده‌گانه و همه این ائمه معصومین یک روح چندین بدن هستند و اقداماتی که این از طرف ائمه معصومین در هر مقطعی از زمان صورت می‌گیرد بر اساس آن زمان است.

وی ادامه داد: اگر این را متوجه شویم که اقدام امام حسن(ع) همان اقدام امام حسین(ع) است و یا اقدام امام صادق(ع) همان اقدامی است که امام حسن (ع) انجام داده است ، دراین‌صورت است که متوجه می‌شویم قرارداد صلح امام حسن(ع) و معاویه بر مبنای عقلانیت بوده است.

وی با اشاره به  اینکه همه تلاش  ائمه معصومین این بوده است که وجودیت شیعه را حفظ کنند، خاطرنشان کرد: این کار در برهه‌ای از زمان نیازمند تیغ شمشیر امام حسین(ع) بود و در برهه‌ای از زمان همین روح در قالب امام صادق (ع) در مسیر درس و تشریح معارف جلوه گر شد و یا در برهه‌ای از زمان که به تعداد انگشتان دست تابعی برای اهل‌بیت(ع) باقی نماند، امام سجاد(ع) همین معارف را در قالب دعا و ادعیه عنوان کرد و در بازه زمانی امام حسن مجتبی(ع) اگر بنا بر اقدام بر عدم صلح می‌بود، موجودیتی برای شیعیان باقی نمی‌ماند و این موضوع به خطر می‌افتد.

وی در پایان گفت: ما بحث توطئه‌های معاویه  را می بینیم که برخلاف یزید تظاهر به عدم پای‌بندی به اسلام نمی‌کرد و از این راه مردم را فریب داده بود لذا اگر این صلح اتفاقی نمی‌افتاد، امام حسن (ع) مورد سوءقصد قرار می‌گرفت همان طور که چندین بار این کار انجام شده بود و موجودیت امام شیعیان به خطر می‌افتاد و در این صورت زمینه‌ای برای امامان دیگر وجود نمی‌ماند لذا نگاه ما به اقدامات امامان معصوم باید بر اساس اقتضاعات زمانشان باشد امامان معصوم بر اساس اقتضای زمانشان با هدف حفظ موجودیت شیعه  اقدام کرده اند و بحث صلح امام حسن نیز بر این مبنا بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری پيامبر اكرم ص حضرت محمد ص رسول اکرم 28 صفر امام حسن ع اقامه قسط و عدل رحلت پیامبر ص ائمه معصومین حکومت داری انسان ها امام حسن اهل سنت بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه صبح امروز در مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت سردار زاهدی و مستشاران ارشد کشورمان در حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان بخش کنسولی ایران در سوریه طی سخنانی اظهار داشت: این شهدا میدان جهاد را برگزیده‌اند و به آنچه در جستجوی آن بودند نائل شدند.

وی افزود: شهید زاهدی فرمانده استوار و اسطوره ماندگار سپاه اسلام و شهید محمد حاج رحیمی یک سردار وارسته نجیب و متواضع و پر تلاش بود.

سردار سلامی ادامه داد: فلسفه و رسالت عمیقی که در ورای شهادت این فرزندان از جان گذشته اسلام‌ وجود دارد رسالتی عظیم در امتداد رسالت انقلابی شکوهمند اسلامی ایران است.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه هدف اصلی انقلاب احیای مجدد عظمت اسلام در عصر حاضر و‌ نجات امت اسلام از بردگی طاغوت بود، عنوان کرد: قتال در راه مظلومان مسلمانی که تحت سیطره اشرار عالم قرار دارند برای ما که پاسداران انقلاب اسلامی هستیم زیباترین مسئولیت و ماموریت است.

وی ادامه داد: مرزهایی که کشورهای اسلامی را از یکدیگر جدا می‌کند و به آنها هویت سیاسی مستقل می‌بخشد هرگز این مرزها سیاست اساسی استکبار در قبال آنها را از هم تجزیه نمی‌کند. استکبار با محوریت آمریکا برای سیطره بر جهان اسلام حد و مرزی نمی‌شناسد و مسلمانان را در یک ساختار یکپارچه و پیوسته می‌بیند.

فرمانده کل سپاه گفت: آمریکا همه جهان‌ اسلام را هدف قرار داده است. نام‌های بلاد اسلامی متوقف کننده سیاست‌هایش نیست و می‌خواهد بر همه مسلمانان سیطره یابد و هویت فرهنگی آنان را مصادره کرده و ثروت آنان را مصادره کند. پس همه مسلمانان در یک کشتی هستیم. اگر دشمن بتواند در یک سرزمین اسلامی رخنه کند این رخنه را توسعه خواهد داد و باید راه تسلط مستکبران مسدود شود.

وی با بیان اینکه ما در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم، عنوان کرد: ما جبهه را وسیع می‌کنیم تا دشمن تجزیه شود. سرزمین‌های اسلامی باید میدان جهاد علیه مستکبران باشد چون ما دارای دشمن مشترک و سرنوشت‌ و آرمان مشترک هستیم. نمی‌توانیم جدای از هم زندگی کنیم.

سلامی تصریح کرد: مبارزه چهل و شش ساله انقلاب اسلامی با مستکبران برای این است که سرزمین های اسلامی نباید در احاطه مستکبران باشد. ما باید از سرمایه‌ها و هویت‌های خود دفاع کنیم. وظیفه نیروی قدس پر کردن زوایای نفوذ دشمن به عالم اسلام است. با این کار هم از امنیت ملی کشور خودمان و هم از امنیت و عزت سایر مسلمانان دفاع کرده‌ایم. ارمغان حضور مستکبران در جهان اسلام چیزی جز ویرانی نیست. هرکجا اینها پای گذاشتند فقر و آوارگی و کشتار انجام دادند. اینها فقط می‌توانند قتل عام کنند و پیکر مسلمانان را زیر خروارها آوار دفن کنند.

سردار سلامی عنوان کرد: این وضعیت برای ما قابل تحمل نیست. به همین دلیل این شهدا وارد میدان شدند. شهید زاهدی چهل و شش سال لباس جهاد را از تن بیرون نیاورد ‌و حتی یک لحظه میدان را ترک نکرد. همانطور که حاج قاسم هم این کار را انجام داد. اینها برای آرامش امت جان و خانواده‌های خود را فدا کردند.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه عمر دشمنان رو به زوال است، گفت: طوفان الاقصی اسراییل را تا مرز مرگ مغزی پیش برد و نشان داد این رژیم چقدر آسیب پذیر و بیت او چقدر عنکبوتی است. آنها فاقد پایداری هستند. منفورترین رژیمی که روی زمین وجود دارد اسراییل و آمریکایی است که از آن دفاع می‌کند. با حمایت نظامی و سیاسی آمریکا و تنفس مصنوعی غرب توانسته به این حیات در آستانه تمام شدنش ادامه دهد.

سردار سلامی ادامه داد: طوفان الاقصی یک شکست اطلاعاتی کامل بر پیکره یکی از قدرتهای اطلاعاتی بود اما در ادامه این طوفان سهمگین، وعده صادق ضربه مهلکی بر پیکره این رژیم سفاک بود و نشان داد پر تراکم‌ترین منطقه پدافندی جهان با پشتیبانی آمریکا، انگلیس، فرانسه و برخی کشورهای عرب در مقابل یک هجوم محدود چقدر شکست پذیر است.

وی تاکید کرد: ما به پایان عمر سیاسی این رژیم نزدیک می‌شویم. امروز جغرافیای سیاسی آمریکا در جهان کوچک شده است و آمریکا از نظر اخلاقی در جهان ورشکسته است. آمریکا به دروغ میخواهد خود را مدافع حقوق بشر و دموکراسی و رفاه نشان دهد. مارپیچ نزولی قدرت او سالهاست آغاز شده است.

در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مساله فلسطین و قدس جهان اسلام را متحد می کند
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • جایگاه ویژۀ دختران در اندیشه اسلامی
  • هارپی بزرگترین عقاب جهان (+عکس)
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • طالبان: جهان اسلام باید از کشتار مسلمانان در غزه جلوگیری کند
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • پیروز میدان غزه
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است